Palvelut

Lahjakortti verkkokauppa

Nyt voit ostaa lahjakortin suoraan verkkokaupastamme!

Helsingin jalkaterapian palvelut

Asiantuntevaa apua alaraajojen ongelmiin, kuntoutukseen ja ennaltaehkäisevään hoitoon. 
Kartoitamme tilanteesi ja suunnittelemme hoidon sen mukaan.   

Jalkaterapia = alaraaja analyysi, jalkojen vaivojen kuntoutus

Jalkaterapiassa edistetään jalkaterveyttä ja alaraajojen hyvinvointia. Jalkaterapeutti arvioi ihmisen toimintakykyä, tutkii alaraajojen lihasten ja nivelten toimintaa, analysoi kävelyä ja juoksua sekä selvittää mekaanisen rasituksen aiheuttaman kivun syy. Jalkaterapiassa hoidetaan kaiken ikäisiä, joilla on alaraajoissa kiputiloja, asentovirheitä, urheilu- tai rasitusvammoja sekä tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Alaraajojen tilanteen kartoituksen jälkeen jalkaterapeutti ohjaa ennaltaehkäisevissä toimenpiteissä, sekä antaa tarvittavat ohjeet omahoidolle, jalkajumpalle ja harjoitteille sekä jatkohoidolle. Varsinkin jo pidempään jatkunut jalkakipu on syytä selvittää ja hyvä syy tulla jalkaterapeutin vastaanotolle. Meiltä saat myös leikkauksen jälkeistä ohjausta, kun leikkauksesta on jo jonkin aikaa: kotiharjoitteet, mobilisointi, hieronta, silikoniortoosit, teippaus sekä omahoidon ohjaus. 

Manuaaliset terapiat

Jalkaterapiassa käytetään myös manuaalistakäsittelyä, jolla voidaan vaikuttaa alaraajojen kiputiloihin. Helsingin jalkaterapiassa kaikki jalkaterapeutit tekevät alaraajoille hierontaa, faskiakäsittelyä sekä tarvittaessa mobilisointeja.  Plantaarifaskiitti, penikkatauti, akillesjännevaivat, polven alueen kiputilat sekä jäykän nilkan aiheuttamat ongelmat ovat tyypillisiä alaraajavaivoja, jotka saattavat hyötyä manuaalisesta käsittelystä. 

Jalkaterapiapalveluiden lisäksi saatavilla myös hierontaa, faskiakäsittelyä, urheiluhierontaa ja nivelten liikkuvuutta edistävää käsittelyä. Hoito tehdään asiakkaan tarpeen, ongelman ja toiveiden mukaisesti. 

Apuvälineet, tukipohjalliset  

Pohjallisilla ja silikoniortooseilla voidaan korjata alaraajojen linjausta, kuormittumista ja toimintoja. Valmistamme yksilöllisiä FootCare®-pohjallisia 3D-fotoskanneria apuna käyttäen. FootCare®-pohjalliset valmistetaan Suomessa yksilöllisesti asiakkaan mittojen ja tarpeiden mukaan jalkavaivojen ennaltaehkäisyyn ja niiden poistamiseen. Tukipohjallisilla voidaan vaikuttaa alaraajojen linjaukseen ja keventää jalkateriin kohdistuvaa painetta. Joskus myös alaselän kivuissa on apua tukipohjallisista. Sievin turvakenkiin on mahdollista saada omien mittojensa mukaan valmistetut sertifioidut ortopediset FootCare®-pohjalliset.

Tukipohjallisten valmistus aloitetaan alaraajatutkimuksella. Ota mukaan ne kengät, joihin erityisesti haluat pohjalliset. Pohjallisia voi vaihtaa kengästä toiseen. Kengässä on hyvä olla irroitettava sisäpohjallinen. Jos olet vasta menossa hankkimaa uudet kengät, kannattaa pohjalliset teetättää ennen sitä. Kysy tarvittaessa lisää hoitolalta. Tukipohjallisissa on kolmen kuukauden muokkaustakuu.

Yksilöllinen silikoniortoosi tehdään tyypillisesti korjaamaan vaivaisenluu virheasentoa ja oikaisemaan vasaravarpaita.
Hoitolasta löydät myös valmiita tukipohjallisia, puettavia jalkaterien suojia ja kevennyksiä.

Jalkojenhoito

Ajan voi varata tarpeen mukaan 30min, 45min tai 60min. Sisältää ajanpuitteissa kovettumien ja känsien poistot, kynsien leikkauksen ja siistimisen, paksuuntuneiden kynsien tai sienikynsien ohentamisen. Lopuksi jalkojen rasvaushieronta, sekä tarvittavat ohjeet omahoidolle ja jalkajumpalle. Tarvittaessa voidaan tehdä lyhyempikestoinen (Jalkojen hoito 30min) kynsien leikkaus tai kovettumien/känsien hoito. Tyypillisimmät ihomuutokset ovat kovettumat, känsät, kuiva iho, syylät, jalkasilsa sekä varvasvälihautumat.  

Kynsien hoito, sisäänkasvaneen kynnen hoito

Erilaisia kynsimuutoksia pystytään hoitamaan, kuten paksuuntuneet kynnet, kynsisieni, kuperat ja sisäänkasvaneet kynnet. Kynsien hoidossa leikataan ja tasataan kynnet sekä siistitään kynsiuurteet. Tarvittaessa ohennetaan paksuuntuneet kynnet sekä hoidetaan sisäänkasvaneet kynnet esim. kuitukangaseristenauhoilla. Kynsi voi monesta syystä kasvaa ihoon sisään ja aiheuttaa kovaa kipua sekä tulehduksen. Myös tulehtunutta kynttä voidaan hoitaa. Kuperan tai ihoon jatkuvasti sisäänkasvavan kynnen hoidossa ollaan saatu hyviä tuloksia oikaisuhoidolla. Teemme oikaisuhoidot kivuttomasti kynnen päälle asennettavalla titaanijousella tai kynnen kärkeen laitettavalla metallijousella.
Palvelun tuottaa Fokus
Copyright (c)2021, All Rights Reserved.
Vänrikki Stoolin katu 5 00100 Helsinki 
045 151 7644 reeta@helsinginjalkaterapia.fi